Sofia & Kims Bröllop

Jag tror jag svettades konstant under denna dag. Noll överdrift. Det var som att detta bröllop, Fia och Kims, var så sprängfullt med intryck, känslor, detaljer och kärlek i vartenda litet yttepyttehörn att mina sinnen var knivskarpa konstant i över fjorton timmar. Jag ville se varenda litet ögonblick. Lyssna på varje ord. Se varje gest. Totalt orimligt såklart, men nog fan var jag närvarande. Och för att inte explodera av alla intryck, ja, då svettades jag istället konstant. *Miss Charming*. 

Men den här dagen handlade, mitt svett till trots, om allt annat än svett. Och kanske vi egentligen ska backa bandet, bara lite. Till hur Fia en gång var min PT för en herrans massa år. Hur vi sedan mest följts åt på sociala medier. Hejaropat. Kanske extra mycket när både hon och jag varit på botten. Grattat och glatts åt varandra när livet varit snällt. Fikat någon enstaka gång. Ja, ni vet. Man tycker om varandra. Så för ett år sedan satte en viss Kim a ring on it (ja, alltså, på Fia då). Ungefär i samma veva som jag dundrade in med buller och brak in i bröllopsbranschen. Några veckor senare damp ett sms ner. Jag var önskemålet som bröllopsfotograf. 

Det känns alltid lika hedrande, men kanske ändå lite extra just i detta fall. För att ja, det var just Fia och Kim. Som jag fått följa i flera år. Och för att de hade ett så stort förtroende för mig. Och tänk va? Vad det gör när andra människor tror på en så mycket. 

Och bröllopsdagen tillslut då? Den går inte att försöka beskriva. Men såhär; den innehöll pirr, fårbajs, båtar, kyssar, asflabb, darrande-haka-gråt, getingskräck, regnskyfall, boule, minigolf, kärleksmums, shots, spex, fantastiska tal om kärlek, försoning, olikheter, likheter, batterier (johorå, allt går att knytas till kärlek, tro mig), gnuggis-tatueringar, färgglad mat, tomtebloss, ännu mer tårar, ännu fler asflabb, dimma, dans, drinkar, pavlova och innerliga kramar. För att ba' nämna lite. 

Jag fotograferade skiten ur det här bröllopet. Bokstavligen talat. Att sålla ur detta bröllop har varit smärtsamt. Därav: bildbomben som ni aldrig förut skådat. Men det är det värt att orka sig igenom. Skyll dig själv om du missar. 

Damer å herrar, här är Fia och Kims helt, helt fantastiska bröllopsdag.