veckosummering 33

Minimalist. I perioder av livet har jag satt upp detta ord på en piedestal, avundsjukt tittat på människor som verkar vara det och tänkt att jag ska försöka bli det lite mera. Ja ni vet. Skaffa porslin i enhetlig färgskala, inte köpa så mycket färgglada kläder som aldrig matchar med varandra, kanske inte jämt fylla bokhyllan full med secondhand-fyndade fynd på varenda millimeter. Bara ha svarta underkläder, skratta lagom högt, kanske inte tänka, känna så mycket och intensivt så ofta. Omsorgsfullt bara välja ut bitar till något minimalistiskt. Men så ser jag ibland bilder på mig själv som ovan där jag omedvetet lyckats ha både gul tröja, gul regnjacka och gul ryggsäck och är tvungen att brista ut i ett asflabb och känna plötsligt ömhet inför mig själv. Jamen herregu' kvinna. Vilken människa som helst måtte ju se att detta färgglada, kreativa, asflabbande och känslosamma virrvarr måste få va exakt sådär...gul. Det är ju jag!

Och jag tänker att ofta är det det handlar om. Att bara få vara den man är. För att först ur det orkar, vill och vågar man skapa det man drömmer om att skapa. Jag lär mig ständigt den lärdomen, om och om igen. Min största styrka är att våga vara mig själv. 

Och kanske är det den återkommande insikten som någonstans faktiskt får summera den här veckan. Att oavsett konkurrens i jobb, mina olika roller i livet, olika möten med olika människor, trender, normer eller oskrivna regler så är min största styrka alltid, alltid att vara mig själv. 

I övrigt? Hands up, truth be told, alla korten på borden osv.? Jag är kolla-i-kors-med-ögonen-trött. Högsäsong + annan heltidssysselsättning + slitiga hundår börjar ta ut sin rätt efter snart tre månader. Nu väntar en sista augustivecka. Jag är uppsagd från mitt heltidsjobb (pjuh!) och ska få dricka kaffe hemma varje morgon, jobba undan med redigering, vara en lite mindre grinig fru (hehe) och träffa familj och vänner jag längtat efter innan högsäsongens sista bröllop äger rum i helgen. Veckan efter det? Ja, då börjar en helt ny fas i livet. Längtar!