recept på magisk sommarkväll

Förra veckan var jag och Alex på Gotland. Hälsade på mormor, hängde med Alexs syster, doppade huvudet i havet och så fotograferade jag ett bröllop också (tjuvkik här). Första kvällen köpte vi på oss det var mest sugna på, slängde in en filt i bilen och tog vår skruttiga bil ut till vårt lille smultronställe. 

Åkte förbi en himla massa frigående kor. 

Och efter att ha parkerat bilen och halvt klättrat, halvt hasat ner för brant stenig backe, hamnade vi vid detta vackra. Det bästa är förutom utsikten och tystnaden att det är noll människor där. Då blir man nästan lite yoga-mindfulness-meditations-fridfull av ren automatik. 

Så i alla fall, receptet? Åk till valfritt smultronställe. Ta med dig din snygga solbrända man (eller kvinna, hund, gosedjur - vad du än har att tillgå). 

Se till att han klär av sig buttnaked (hehe) och ta ett dopp i det blå. Försök i för sig ta ett ställe med mindre sjögräs som vill leta sig in mellan skinkorna pårej. Ej att rekommendera. Mvh hon-som-fick-panik. 

Låt kroppen få självtorka av den varma kvällsbrisen, ta fram picknickkorgen och häll upp alkoholfri cider i varsitt glas och mumla nöjt "det här är livet". 

Börja grilla halloumi. 

Bli överlycklig över att ha lyckats köpa perfekt mogen avokado.

Titta lite extra på din man och få en kärleksattack över hur snygg, fin och bra han är. 

Sen ät detta. Jordens godaste och enklaste hamburgare. Ta Max-hamburgarebröd, salladsblad, grillad halloumi, avokado och mangosalsa gjord på mango, chili, koriander och lime. Herrejävlar vad gott det är. 

Och efter att ni ätit under helig tystnad med avbrott för några nöjda stön, lek pricka-en-sten-med-en-sten-leken, skratta så ni kiknar över dåliga skämt och inte minst titta på...

...en ljuvlig solnedgång. Borra ner näsan i din mans hals och njut av att få vara ledig och närvarande. Hipp happ hopp - det var slutet på recept för magisk sommarkväll. Nu ska jag fara mot Göteborg för att fota bröllop imorgon, puss!